Roze confettitaart (met bietjes)

roze taart

roze taart met bietjes

1 April (geen grapje) vierden wij ons 1-jarig bestaan! Onze eerste verjaardag! En geen enkel verjaardagsfeest is compleet zonder….taart! Juist. En omdat wij echte meiden zijn, is een roze taart natuurlijk favoriet. Als deze dan ook nog een beetje gezond is, is het voor ons echt ..tsja..feest! 🙂

RECEPT:

Ingrediënten voor de cake: 150 gram rauwe rode biet (geraspt), 2 dl arachideolie, 250 gram fijne rietsuiker, 3 biologische eieren (gesplitst), 3 eetlepels melk, 100 gram blanke hazelnoten (geroosterd en fijngehakt), 200 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1/2 theelepel gemberpoeder, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel nootmuskaat.

Ingrediënten voor het glazuur: 180 gram zachte roomboter, 150 gram poedersuiker (gezeefd), 450 gram verse roomkaas of kwark, 1 theelepel vanille essence.

  1. Verwarm de oven op 170 graden (hetelucht) voor. Vet twee springvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Zet twee eetlepels rode biet met heet water in een kommetje apart (dit gebruik je straks om het glazuur te kleuren).
  3. Klop de olie en suiker in een grote kom dor elkaar. Roer de eidooiers en de melk erbij. 
  4. Roer de geraspte biet en noten er doorheen.
  5. Zeef de bloem en bakpoeder, spatel dit samen met de specerijen door het beslag.
  6. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Vouw dit schuim door het beslag (beetje voor beetje).
  7. Verdeel het beslag over de twee vormen. Strijk de bovenzijde glad.
  8. Bak de taarten in ca. 30 minuten gaar. Laat het gebak vervolgens afkoelen.
  9. Klop voor het glazuur de roomboter met de poedersuiker romig. Doe dit mengsel in een grote kom, meng het met de roomkaas, roer de vanille er doorheen en tot slot de bietensap.
  10. Stort de bodems op een plank en haal het bakpapier weg. Smeer 1/4 van het glazuur op een van de bodems. Leg de tweede bodem erop. 
  11. Bestrijk de taart met de rest van het glazuur.
  12. Bestrooi eventueel met confetti, snoepjes, of andere versiering (roosjes o.i.d.). 
  13. Laat de taart 1 uur opstijven in de koelkast. Als je hem niet direct wilt opdienen kun je hem afdekken met plasticfolie. 
  14. Serveren? Haal de taart er een uur van te voren uit.

  

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s