Zondagochtend knutsels

En zo zijn ze geworden UITEINDELIJK Dit was het voorbeeld....

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een dochter van 3,5 en een zoon van 1,5 en duizenden knutsel ideeën die op onze Pinterest site voorbij komen , start ik de zondagochtend met een heus knutsel project.

Op Pinterest zag ik schattige paashazen waarvan ik alle materialen in huis had. De kinderen helemaal enthousiast gemaakt, moest ik eerst nog alles van zolder toveren en wc rolletjes uit de prullenbakjes vissen.
Alles lag klaar en het leek me leuk om de lijfjes zelf door de kinderen te laten kleuren en schilderen. Ondertussen begon ik zelf heel opgewekt met het uitknippen van de oren, poten en lijfje. Maar daar was geen aandacht voor. Verf verf verf. Ondertussen grijpend naar de schilderschortjes zodat de kleren niet onder zouden komen te zitten was het kwaad al geschied. Met zweet op het voorhoofd ren ik van kraan naar washandjes naar verf en terug. Mijn meisje ging gretig aan de slag met de lijm en plakte vervolgens alle papiertjes aan elkaar. Mijn zoon had ondertussen zijn stoel, met verf aan zijn handen, naar het aanrecht weten te manoeuvreren. Dit via andere stoelen en de muur die ondertussen ook onder de verf zaten (ja sorry papa je leest het goed…) Klaar voor het waterballet dat zijn weerga niet kende! De keuken stond binnen de kortste keer blank omdat ik druk was met het rennen van hot naar her.
Ondertussen wist ik niet waarom ik hier aan begonnen was en al nadenkend of ik geschikt was voor bezigheidstherapie, omdat ik knutselen zo leuk vind om te doen, was ik zelf ondertussen rijp voor therapie. Ik bedacht me dat voorbereiding toch van essentieel belang is.
Ik, normaal super gestructureerd, zo erg dat mijn omgeving en ik zelf er ook vaak last van hebben, had niet aan een planning gedacht voor het zondagochtend knutselproject!
Nee het is niet de eerste keer dat ik knutsel, maar wel dat we een projectje aanpakken. Normaal gesproken knippen, plakken en kleuren we er flink op los.
De keuken toch maar gedweild, de verf aan de kant gedaan; handen schoongeboend, stoelen schoongemaakt, de muur weer verfvrij gemaakt ( dat is warempel gelukt) was ik klaar om dan nu echt aan het in elkaar zetten van de paashazen te beginnen.
Echter…. De kinderen zaten niet meer aan tafel maar hadden hun vertrouwde speelgoed opgezocht.
Deze mama, met verhoogde hartslag, achterlatend met een enorme bende. Redelijkerwijs heb ik alles opgeruimd ben ik zelf maar de paashazen in elkaar gaan zetten zodat ik toch nog een voldaan gevoel kreeg van ons zondagochtend knutsel project.
Tip van de week: bereid zo mogelijk je knutsels voor!! Scherm je huis af met plasticfolie, verf achter slot en grendel en water afsluiten, maar wel blijven genieten.
Daarbij wil ik nog even mijn respect tonen aan de dames bij de opvang van mijn kinderen die samen met hun de mooiste knutsels maken en ik elke keer een schoon lokaal binnenstap en mijn kinderen in schone kleding aantref. RESPECT!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s