Moederliefde

Moederdag. Vanmiddag vond ik in het tasje van mijn zoon al een pakketje met een knutsel die hij op de opvang heeft gemaakt met: Voor mij allerliefste mama. Oh smelt!!! Knetternieuwsgierig ben ik natuurlijk om dit pakketje open te maken maaaaar ik kan me bedwingen om het plezier van de kinderen niet weg te nemen. Ik heb het veilig opgeborgen.

Moederliefde…. het is een raar iets. Ik zal jullie niet vermoeien met mijn andere moederkloek verhalen.
Ik begrijp dat je natuurijk niets gaat maken voor jezelf (of misschien wel 🙂 ) maar iets voor oma, of andere moeders, belangrijke personen, verzorgers die je in het zonnetje wil zetten.

We hebben een paar leuke ideeën gevonden voor je om te maken.

MothersDayILoveMomBecause1: We-houden-van-je-omdat-vaas.

Met deze lieve handjes met teksten vertel je waarom je van je moeder, oma of andere lieve verzorgers houd. Genoeg te verzinnen! Teken de handjes op verschillende kleuren papier, knip ze uit en schrijf de tekst er op. Plak meerdere rietjes als steeltje op een blad. Plak hierover de vorm van een vaas die je ook uitknipt uit papier. Plak op de uiteinden van de rietjes de handjes.

mothersday_wovenbottles

 

2. Kleur-mijn-dag-vaasjes

Met deze fleurige vaasjes fleur je alles op. Ook mama! Verzamel gebruikte oude flesjes of vaasjes en maak ze goed schoon. Met fleurige bolletjes wol, tegenwoordig overal te koop (action, kruidvat, en natuurlijk ook een goed knutselzaak of in de mand van je oma). Om het draad op de fles te houden is het verstandig het touw vast te zetten. Draai het touw om de vaas en voila! Nu nog een mooie zelfgeplukte bloem er in.

mothersday_giftrainboot

3. Laarsjes om van te houden.

Passen de laarsjes niet meer en zijn ze eigenlijk een doorn in het ook in je kast? Geef ze een tweede leven! Versier ze met leuke monsters of bloemen of wat jij maar leuk vind. Het is handig misschien eerst plastic in de laarsjes te doen voor je er potgrond in stopt. Plantjes er in en een mooie strik er om! So cute in de tuin of bij de voordeur!

4. IMG_1214 Handjes aan de muur!

Geen smerige handjes in dit geval. Lijst de handjes in voor een mooie herinnering. (elk jaar 1 en je hebt een mooie reeks :-). Wat je nodig hebt is een lijstje en leuke stof. Trek de hand over op de stof, knip dit uit en plak het handje op een achtergrond. Schrijf onder het handje nog de naam of een andere lieve boodschap. Maak van de stof nog een leuke strik om het lijstje aan op te hangen.

sugar scrub recipe

5. Zelf badzout maken!

Wij hebben via deze link een eenvoudig recept voor je gevonden. http://www.mooienmachtig.nl/recept-badzout-maken/

En hieronder vind je een iets uitgebreider recept.

  • doe een eetlepel kristalsoda in een beker
  • druk de brokken fijn met een lepel
  • doe er twee druppels parfumolie (geschikt voor de huid) of etherische olie in een basisolie oplossing bij
  • doe er twee druppels voedingsmiddelkleurstof bij (of niet natuurlijk…)
  • alles goed door elkaar roeren met een theelepel
  • stop het in een potje (verkrijgbaar bijvoorbeeld bij de Xenos) of direct in je bad (maar dan zou ik wel minstens 10 eetlepels erin doen). zo kun je ook telkens een ander gekleurd laagje zout erop leggen.

Wij wensen je veel plezier met knutselen!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s