Mag ik een ijsje?

Het kwik loopt vandaag op sommige plaatsen wel op naar 27 graden. Dan is het geen weer om binnen te knutselen maar wel om zelf lekker ijs te gaan maken. We hebben gekozen voor yoghurtijs omdat het heerlijk romig is en niet alleen zacht smaakt, ook zacht is voor de lijn 😉

Dit ijs kan je prima maken zonder ijsmachine, dus dat wordt smullen!

Wat heb je allemaal nodig (valt reuze mee): 

yoghurt ijs maken

Yoghurt ijs maken

  • 350 milliliter yoghurt
  • 125 milliliter slagroom
  • 100 gram fruit 
  • 50 gram suiker

Hoe te bereiden: 

Maak het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes. Klopt de slagroom tot het de structuur heeft van vla. Vervolgens roer je de yoghurt door de slagroom, daarna de suiker en op het laatst voeg je het fruit toe. Roer dit alles goed door elkaar. Schep het yoghurtmengsel in een bak en zet het in de vriezer. Roer elk half uur de yoghurt even door om het tot yoghurt ijs te maken. Gemakkelijk toch?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s