Koninklijke abrikozen/mango taart

Wij houden van een feestje en verwennen ons zelf en onze familie graag met lekkere dingen. Maar aan de andere kant zijn wij ook beide erg bewust met voeding bezig. Zo kookt mijn man, en ik ook waar mogelijk, paleo. Vanavond stond er rijst van bloemkool op het menu met rundergehakt en verschillende groenten en kruiden.

Met name suiker proberen wij te vermijden. We ontkomen er niet altijd aan maar we struinen regelmatig het internet af voor lekkere recepten. Want gezond is vaak ook erg lekker! Voor koningsdag hebben we weer een gezonde en lekkere taart op internet gevonden die we graag met jullie delen. Glutenvrij en geraffineerde suikervrij.

2013-04-271

 

Fris zoete abrikozen, mango taart

Voor 6 punten taart

Bereiden: 30 min
Koeltijd: minimaal 8 uur
Porties: 6
Nodig: blender, pannetje om de kokosolie in te smelten, taartvorm 6p / 18 cm vorm, bakpapier voor de taartbodem, plastic folie voor over de taart.

Ingrediënten:
Bodem
80 gram amandelen (of amandelmeel)
60 gram ongezwavelde gedroogde abrikozen (vooraf even wellen ! )
2 dadels zonder pit
10 gram geraspte kokos
½ tl vanillepoeder
½ el lucumapoeder  (Lucuma is een tropische vrucht en een superfood, te vervangen door honing)

Vulling
225 gram cashewnoten
Citroensap van 1 flinke citroen (of 2 kleintjes)
3 el rauwe biologische acacia honing
2 el biologische kokosroom, ( Terrasana 400ml blikje, niet roeren en alleen de room afscheppen)
Snufje zout
70 gram gesmolten kokosolie
200 gram verse mango
Abrikozenjam, biologisch (Ekoland, bevat alleen abrikozen!)

Bereiden:
Bodem:
De amandelen in je keukenmachine/blender fijn malen.
Voeg de gewelde abrikozen en dadels er bij en alles verder fijn malen.
Het plakt nogal, tussendoor even roeren om alles goed fijn te krijgen.
Vervolgens de kokos, vanille en lucuma toevoegen en nog even blenden om goed te mengen.
(Eventueel een beetje water toevoegen om het mengsel zo te krijgen dat je het in je hand net stevig blijft als je het samen knijpt. Het mag aan de droge kant blijven, zodat je taart niet klef wordt.)
Verdeel het mengsel op de bodem van je taartvorm en met een koele vochtige hand stevig aandrukken.

Vulling:
De cashewnoten in je blender fijn malen, voeg de citroensap, honing, kokosroom en zout toe en zorg dat alles goed mengt.
Voeg de mango en kokosolie toe aan het mengsel in de blender en goed glad blenden. Schep 2 flinke eetlepels abrikozenjam door het mengsel en nog even kort blenden om te mengen.
Schenk het mengsel over de taartbodem.
Zet afgedekt ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven en haal de taart uit de koelkast en smeer  de abrikozenjam er overheen, zodat de taart mooi bedekt is met jam. Plaats weer terug in de koelkast om verder stevig te worden.

Totaal minstens 8 uur in de koelkast laten opstijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s