In elk meisje schuilt een prinses!

prinsessenknutselOnze kleuterdochter is verzot op prinsessen. Ze fantaseert dat ze prinses “Astepoester” (zo spreekt ze het uit)  is en draagt het liefst iedere dag haar prinsessenjurkje. Vorige week vroeg ze me, of prinsessen ook naar het toilet gaan. Ik vertelde haar dat dat zo is en ze vond het maar gek. “Dat is toch niet netjes”.

Volgende week is het Koningsdag en volgens mijn dochter is Koningin Maxima “vet, vet, vet mooi!”

Voor alle prinsesjes die ervan dromen om later koningin te worden, plaatsen wij deze prinsessenknutsel. Deze is ook heel erg leuk te maken voor een traktatie!
Veel plezier, dametjes!

Dit is een eenvoudig knutselwerkje dat de meiden zelf kunnen doen. De meeste materialen die je nodig hebt, zijn basis dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

  • Een rol van karton voor het lichaam van de prinses en crepepapier voor het kleedje (een serviet zou waarschijnlijk ook voldoen).
  • Gekleurd papier (roze en geel) voor het hoofdje, de haren en het kroontje en een tandenstoker om het hoofd op het lijfje te prikken.
  • Chenilledraad (pijpenragers) voor de armen van de prinses.

prinses-knutselen-basis 2Voor de basis gebruik je een kartonnen rol (toiletrol) . Daar kun je zo’n 6-7cm afsnijden. Daarop plak je een cirkeltje karton. In dit kartonnetje prik je een gaatje zodat de tandenstoker er later doorheen kan.

De volgende stap os het uitknippen van de hoofdjes, kapsels en kroontjes uit papier en het kleedje uit crêpe-papier. Je hebt geen speciaal materiaal nodig om mooie vormen te krijgen, je kunt een bordje of glas gebruiken voor de mooie, ronde vorm.  prinses-knutselen-basismateriaal

De kindjes moeten dan enkel nog de stukken op elkaar lijmen, het gezicht van de prinses tekenen en de armpjes vastmaken. Je kunt de prinsesjes zo mooi versieren als je zelf wilt. Strik een mooi lint om de taille of geef ze een parasolletje. Je kunt misschien zelfs een spiegeltje knutselen van aluminiumfolie en wat glittersteentjes.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s