HmmMeringues..

meringues in schaalVandaag een recept van een, denk ik, ieders favoriet, meringues. Helemaal niet moeilijk  om te maken, erg feestelijk om te presenteren en gewoon heel erg lekker!

Benodigdheden:
7 eiwitten van biologische eieren
525 gram kristalsuiker
sap van 1 citroen
100 gram goede kwaliteit gehakte pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
of rode voedingsmiddelenkleurstof

Hoe te maken:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Meng in een
roestvrijstalen kom de eiwitten met de suiker het citroensap. Zet de kom op een pan met zacht kokend water en klop het eiwit met de hand tot de suikerkristallen zijn opgelost en het eiwit 60-65 graden is. 

Haal de kom van de pan en klop het eiwit met een mixer dik en koud.
Smelt voor chocolademeringues de gehakte chocola in een kom boven een pan met zacht kokend water en spatel hem voorzichtig door het eiwit tot je strepen hebt. Klop voor roze meringues circa 10 druppels voedingsmiddelenkleurstof door het eiwit tot het gelijkmatig van kleur is. Schep met behulp van twee theelepels het eiwit in caisses of op een met bakpapier beklede bakplaat.

meringuesBak de meringues circa 1 uur in het midden van de oven. De gare meringues moeten vanbinnen een beetje taai zijn.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s