Hartige picknick taart voor hemelvaartsdag

 

Voor aanstaande donderdag worden alweer heuze plannen gesmeed. Het weer houden we nauwlettend in de gaten … Want wat gaan we doen? Ik vind het altijd gezellig om te picknicken.

Lekkere dingen in de tas en kleedje mee. De kinderen vinden dit ook altijd heel speciaal. Voor hen maakt het nog niet zo heel veel uit wat er uit de tas komt want alleen al eten op het kleed vinden ze een feest.

Natuurlijk vinden wij iets lekkers bij de picknick wel een must 😉download

Met verjaardagen, pasen en andere dagen dat wij visite verwachten, maak ik vaak een hartige taart. Het is een makkelijk recept dat je van te voren kunt maken en kunt aansnijden wanneer het maar uitkomt. Een lekkere salade erbij en je hebt al een maaltijd. Dit recept komt gedeeltelijk van AH en ik heb er zelf iets aan gewijzigd.

Wat heb je nodig voor deze hartige taart met broccoli

Oven op 200 °C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in stukjes snijden. Broccoli in 5 min. beetgaar koken en goed laten uitlekken. De taartvorm met bladerdeeg bekleden en bodem met vork inprikken. Hamplakjes en salami verdelen over de bodem. Broccoli over het vlees verdelen. Roomkaas mengen met gekleurde peper naar smaak. Eieren met roomkaas loskloppen en over broccolimengsel schenken. Kaas over taart strooien. Je kan de taart nu in de oven zetten maar ik zelf dek de taart nog weer af met bladerdeeg. In dit geval even nog gaatjes in het deeg prikken. De taart in midden van oven in 35 min. gaar bakken.

Veel plezier met hemelvaartsdag, wat je ook gaat doen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s