Worteltjes taart

Taart met wortel

Favoriet nr.1

Omdat we allebei, naast zelfmaak-ideeën, ook helemaal gek zijn van eten, hebben we deze rubriek in het leven geroepen. We beginnen dan ook met een favoriet die echt super lekker maar ook gluten en suikervrij is!!! Okey, het zijn niet de ingrediënten die in ieders keukenkastje staan en je moet er even voor naar de gezondheidswinkel of eco winkel in de buurt, maar het is echt de moeite waard!!!!
Eet smakelijk!

Recept

Ingrediëntenlijst
250 gram havermoutmeel
5 gram bakpoeder
300 gram geraspte worteltjes
12 dadels, geweld en ontpit
4 eieren
150 gram kokosolie
50 gram walnoten
10 ml vanille-extract
kaneel
snufje zout
schil van ¼ citroen
optioneel: extra agavesiroop om de taart zoeter te maken

Benodigdheden

Keukenmachine + weegschaal + mixer + kom + springvorm (24 cm) + oven

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 170°C. Mix de havermout (30 seconden in de keukenmachine). Mix daarna de worteltjes in de keukenmachine (een minuut).
2.Mix de eieren + dadels + keltisch zout tot een schuimige crème.
3.Meng de kokosolie erdoor op de laagste stand van de mixer.
4.Zeef het bakmeel + kaneel + bakpoeder boven het mengsel en meng het mengsel voorzichtig door elkaar met een houtenlepel.
5.Voeg de worteltjes + walnoten toe.
6.Vet de springvorm in met een klein beetje kokosolie. Doe dan het mengsel erin.
7.Bak de taart in ongeveer 50 minuten gaar. Om er zeker van te zijn dat de taart gaar is, kun je er een prikker in steken. Wanneer de prikker droogt blijft is de taart goed.

Bron: jouwfabriek.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s