Bloemige cupcakes!

Lente-cupcakes-22Ben jij die regen nu ook al zo zat? Het zal heus wel goed zijn voor de bloemetjes en de plantjes, maar een zonnetje en een hogere temperatuur vinden wij toch aangenamer. Deze cupcakes kunnen je vast opvrolijken, en je hebt lekker wat te doen op de druilerige zaterdagmiddag!

Veel decoreerplezier! Hieronder vind je een recept voor een mooie, groene topping, welke ook nog eens erg lekker is! Voor de bloemen gebruik je fondant in alle kleuren die je wilt!

Voor de cupcakes

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 40 gram boter
  • 1,2 dl. volle melk
  • 1 ei
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes (gedopt en ongezouten)

Verwarm de oven voor op 170/180 graden. Doe de bloem met de cacao, suiker, bakpoeder, zout en de boter in een kom en mix het geheel op de laagste stand tot het mengsel een zanderige consistentie heeft en alles goed is vermengd. Voeg geleidelijk de melk aan het bloemmengsel toe. Klop het ei erdoor. Roer er als laatste de pistachenootjes doorheen.

Schep het beslag in papieren vormpjes in een muffinbakblik tot ze tot tweederde gevuld zijn en bak de cakejes 20 minuten in de oven of tot het gebakje terugveert als je op de bovenkant drukt. Laat ze afkoelen.

Gras bloemen cupcake 3aVoor de topping
Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan pistache-essence is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie groene kleurtje. Heerlijk bij deze chocoladepistachecupcakes.Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Ingrediënten:

  • 100 gram botercrèmemix van Funcakes
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel pistache-essence
  • Enkele druppels groene levensmiddelenkleurstof
  • Gehakte pistachenootjes

Bereiden

Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de smaakessence eraan toevoegen. Proef tussendoor of de smaak goed is maar voeg niet te veel smaakessence toe, dan wordt de botercrème te dun. Voeg voor een diepere kleur groen een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof toe. Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met de gehakte pistachenootjes.

P.s. Voor het grappige graseffect gebruik je een knoflookpers. Simpelweg de fondant erdoor en op je cupcakes draperen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s