Tip voor een dagje weg: Wie kijkt nu naar wie bij de apenheul

Meivakantie! Natuuuurlijk het moment om met de familie een dagje uit te plannen. We kwamen terecht bij de Apenheul in Apeldoorn. Via een instantie hadden wij kaarten gekregen want anders waren we niet zo snel gegaan gezien de leeftijden van onze kinderen (1 en 3) Ze zijn bij ons nog vaak blij met een simpele speeltuin. Maar de familie ging maar eens op stap! ImageWij waren blij verrast! Ik herinner mij de Apenheul van vroeger en daarbij zijn voornamelijk de doodskopaapjes blijven hangen die rond lopen en op je schouder gaan zitten. Toch was het niets meer van het beeld dat ik had gevormd. Het park is tegenwoordig prachtig aangelegd met mooi aangelegde paden, loopbruggen. interactieve momenten, overal iets te zien, mooi aangelegde eetgelegenheden, speeltuinen voor jong en oud en vriendelijke personeel.

En natuurlijk veeeeeel verschillende lieve apen (die ook soms wel afgewisseld worden door de iet wat chagerijnige beestjes). Kleine apen, grote apen, slingerapen, stokapen, bongo’s kongo’s, gorilla’s, noem maar op. Allemaal even vermakelijk. Sommige heeeel dicht bij en sommige apen op een goede afstand. Bij de ingang kon je gratis een tas meenemen waar je je eigen spullen in kon opbergen zodat tassen veilig zijn voor de nieuwsgierige apen. De tassen konden aan het eind weer worden ingeleverd.
Image
De kinderen kregen een munt voor gratis ijs bij de uitgang. In de restaurants vind je biologische producten, naast de gebruikelijke snacks.
We hebben nog een voedermoment bij de Bongo apen meegemaakt en dat vonden wij erg vermakelijk. Het verhaaltje werd niet door verzorgers opgedreund maar op een spontane wijze verteld. Ik vroeg me ondertussen af of de apen nu naar ons apen zaten te staren of andersom. Ze zaten mooi op het gras te staren naar de menigte die naar hen zaten te staren. :-).Image

Maar wat het ons om te doen is dat je van je dochter hoort: Mama, het is een mooie dag.En ze op de terugweg heerlijk in slaap sukkelen. ❤

Image

Van mij krijgt dit park een 9!
(Dit voor kleinere kinderen. Kinderen vanaf 10 misschien niet meer zo vermakelijk.)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s